扫码进入升本备考群
您好,欢迎访问四川专升本,我们将竭诚为您服务!
当前位置:库课网校 > 模拟试题 > 2026四川专升本英语备考阅读理解练习题(11/10)
2026四川专升本英语备考阅读理解练习题(11/10)
2025-11-10 16:59:53  浏览量:149次
分享至

  2026四川专升本考试科目包含大学英语(必考),以及高等数学或大学语文、计算机基础三门科目。为了帮大家针对性巩固英语备考,今天特意整理了一篇英语阅读理解练习题,适合用来自我检测学习效果、查漏补缺。

四川专升本英语阅读理解备考练习

  Everyone is exposed to it, so naturally some people will imitate what they see on TV, what they read in the newspapers and what they witness every day. It is better to prevent violence than to try to stop it. Dentists tell you to brush your teeth to prevent cavities so they won’t have to fill the cavity later. People and lawmakers all over the world realize this. The next question is, “How do you prevent violence from happening?”

  To answer this question, you may ask yourself, “What causes violence?” Guns are definitely something used in acts of violence, but just about anything will do. Bare hands are often the weapons. What we have to do is to work together as a community and make violence wrong but not to tolerate. We’ve got to find a better solution than jails, and we’ve got to do it now. It’s not something that can wait. The message “Violence is wrong” has got to be everywhere you look on TV, on street signs, buses, radio, in every kind of language—English, Spanish, French, Hebrew, you name it, so that it can reach all kinds of people. People need to be cool. Violence needs to be labeled as foolish. It cannot be machismo (大男子气概) and toughness.

  We can reach people in all kinds of ways. Little reminders that “Violence is wrong” can show up in any way, shape or form: chain letters, a million dollars to anyone who can make a video showing 30 acts of kindness, flyers, newspaper ads, contests in schools, a free TV ad to the most peaceloving company and much more. To do so, lots of people have to be willing to work together and break the cycle.

  问题:

  1.The pronoun “it” in the first paragraph refers specifically to ________.

  A.TV program

  B.violence

  C.newspaper articles

  D.what they see every day

  2.What do lawmakers all over the world realize?

  A.They realize the importance of brushing teeth every day.

  B.They realize how important it is to prevent cavities.

  C.They realize that it is more important to prevent violence from happening.

  D.They realize that trying to stop crime is as important as the prevention of crime.

  3. According to the passage, what is the total solution to violence?

  A.Strict control on the possession of guns.

  B.Strict sentences.

  C.To put those who commit crimes into prison.

  D.To make everyone aware that violence is wrong.

  4. Which of the following is NOT mentioned as a way to remind people of the concept “Violence is wrong”?

  A.Ads in newspapers.

  B.Three-minute free ads on TV.

  C.Chain letters.

  D.Contests in schools.

  5.We can learn from the passage that ________.

  A.it is urgent to spread the word that violence is wrong

  B.willingness to cooperate is the key to the prevention of street crimes

  C.the author seems to preach nonviolence against crimes

  D.it is difficult to identify the causes of violence

  答案:BCDBA

  1.B代词指代题:需结合上下文判断指代对象。第一段开头 “Everyone is exposed to it” 后,紧接着提到 “prevent violence”“stop it”,且后文围绕 “暴力的预防” 展开,可知 “it” 指代的是 “violence”(暴力),而非 A(电视节目)、C(报纸文章)、D(日常所见事物)(后三者是 “接触暴力信息” 的具体途径,并非 “it” 的指代对象)。

  2.C细节理解题:定位第一段关键句 “It is better to prevent violence than to try to stop it... People and lawmakers all over the world realize this”,“this” 指代前文 “预防暴力比制止暴力更重要” 的观点。A(意识到每天刷牙的重要性)、B(意识到预防蛀牙的重要性)是文中 “牙医举例” 的内容,并非立法者的认知;D(认为制止犯罪与预防犯罪同等重要)与原文 “预防更重要” 不符。

  3.D细节理解题:定位第二段核心观点 “The message ‘Violence is wrong’ has got to be everywhere... reach all kinds of people” 及第三段 “reminders that ‘Violence is wrong’ can show up in any way”,可知全文强调 “让所有人意识到暴力是错误的” 是解决暴力问题的核心。A(严格管控枪支)与原文 “枪支只是工具,任何东西都可能成为武器” 不符;B(严厉判决)、C(监禁罪犯)原文明确提到 “需找到比监禁更好的办法”,故排除。

  4.B细节判断题:定位第三段列举的具体方式 “chain letters... newspaper ads, contests in schools, a free TV ad”,可知 A(报纸广告)、C(连锁信件)、D(校园竞赛)均有提及。B(3 分钟免费电视广告)原文仅提到 “free TV ad”(免费电视广告),未提及 “3 分钟” 这一具体时长,属于 “无中生有”,故为正确答案。

  5.A推理判断题:A 选项对应第二段 “we’ve got to do it now. It’s not something that can wait”(现在必须行动,刻不容缓),可推出 “传播‘暴力是错误的’理念很紧迫”,符合原文;B(合作意愿是预防街头犯罪的关键)原文强调 “合作是传递理念的必要条件”,而非 “预防街头犯罪的关键”,偷换概念;C(作者似乎倡导 “对犯罪采取非暴力手段”)原文核心是 “预防暴力”,并非 “对已发生的犯罪用非暴力应对”,理解偏差;D(很难确定暴力的原因)原文第二段明确提到 “暴力诱因不固定(枪支、徒手等)”,但并非 “难以识别原因”,与原文不符。

  更多四川专升本真题,模拟练习题,请登录库课网校官网,点击题库免费查看。还可以试听各科目视频学习课程,免费获取电子版各科目考点精华。

专升本备考资料免费领取↓↓↓

下一篇:没有了!
资料下载
  • 【题目】24年四川专升本语文真题
  • 【答案】24年四川专升本语文真题
  • 【题目】24年四川专升本数学真题
  • 【答案】24年四川专升本数学真题
  • 【题目】23-24年四川专升本计算机真题
  • 【答案】23-24年四川专升本计算机真题
  • 【题目】22-24年四川专升本英语真题
  • 【答案】22-24年四川专升本英语真题
  • 零基础必背!专升本英语50个常考句型
  • 专升本英语语法真题精选1000题
公司地址:郑州市文化路112号库课科技大厦
服务热线: 400-6529-888
下载库课网校app